Over Wijnologie

…en mijn passie; Wijn!

bianca1-e1406490588866Over mij en mijn passie

Wijn hoort voor mij bij de beste momenten van het leven; in de zon met een mooi glas wijn en mijn voeten in het zand aan het strand. Etentjes met vrienden, mijn man of familie, proostend op onze gezondheid, of de jarige of dat zoon 2 zijn eigen naam kan schrijven. Koken, mijn andere passie, al nippend aan een mooie rode, of witte.

Wijn is altijd de rode draad geweest, samen met goed eten, en daarom verbonden met wie ik ben. Toen ik in Nieuw- Zeeland woonde, ik ben geboren in Auckland en heb er drie jaar gewoond en gewerkt als twintiger, woonde ik tussen de wijngaarden en ben ik menig wijnfestival afgegaan. Van daaruit was het ook een korte reis naar de Barossa Valley en McLaren Vale in Australië, natuurlijk naar de wijngaarden. In Frankrijk ben ik naar de Loire en de Champagne streek geweest, en heb ik in de Bordeaux mijn ‘Certificat de connaissance des vins de Bordeaux’ gehaald na afloop van de fantastische wijnreis met de Wijnacademie. Kennis en liefde voor wijnen uit Bordeaux die na een geweldige paar dagen in Bordeaux met Wijnkoperij Okhuysen (mijn werkgever) nog meer is gegroeid. Verder ben ik in Italië naar Toscane en in Duitsland naar de Moezel geweest. En Nederland natuurlijk niet te vergeten! Overal heb ik kennis opgepikt, en de liefde en de vakmanschap gezien waarmee de wijnmakers hun wijn maakten:

“Om dan de wijn te proeven, met in je hoofd alles wat de druif heeft moeten doorstaan om uiteindelijk wijn te worden, is een beleving op zich en fascineert mij elke keer weer”

Ik heb geschreven voor Wijnbloggers, Wijngekken en voor LocalChef, waar je het laatste en leukste culinaire nieuws uit Zandvoort e.o. vindt. Nu schrijf ik vooral voor de blog van Wijnologie waar ik van alles over wijn zal blijven delen, met jullie, mijn publiek. Zo af en toe vind je mij ook, in vintage-style, tussen de dames van het Wijntheater, wat altijd één groot feest is!

De opleiding tot Vinoloog aan de Wijnacademie heb ik afgerond en ik ben op het moment nog 1 examen verwijderd (3 van de 4 zijn ‘in the pocket’) van de titel Register Vinoloog. Daarna door voor Magister Vini? Laten we de (druiven)stok maar meteen hoog leggen :-)

Ondertussen doe ik het leukste wat er is; mijn grote passie voor wijn delen met anderen en te proberen zoveel mogelijk mensen te besmetten met het ‘wijnvirus’, met zo veel mogelijk knowhow èn heel veel liefde voor het wijnvak.

Mijn motto;

”Good wine starts & ends with a Smile!”

Proost, Santé, Salute,

Bianca van der Ven